PINKSTERWEEKEND 2018

'Het is een beetje alsof je bij Makkum op de koffie gaat'.

Insteek van het weekend is, om in de dorpsgemeenschap bijzondere locaties, die normaal gesproken alleen van de buitenkant gezien worden, te gebruiken om kunst te exposeren. Daarbij worden vooral de (veelal) verscholen tuinen gebruikt, die in veel gevallen al een stukje verborgen landschapskunst mogen worden genoemd. Daarin wordt kunst tentoongesteld van diverse kunstenaars. Uit Makkum zelf, uit de omliggende regio, de provincie, maar ook uit andere delen van Nederland. Naast de tuinen worden aansprekende gebouwen in Makkum benut voor de expositie. Bijvoorbeeld het prachtige Tichelaar fabriekspand (deels 16e eeuw), de Doniakerk (17de eeuw), de Doopsgezinde Kerk (19de eeuw) en diverse prachtige woonmonumenten. Op deze wijze verbinden we kunst uit de Makkumer mienskip van vroeger en nu, met hedendaagse kunst voor de mienskip.

Ook kunt u dit jaar weer genieten van straattheater en verschillende muziekgroepen. Het belooft een belevenis te worden voor jong en oud. Klik op de facebook like button, dan houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Verscholen Tuinen

Om kunst te exposeren worden ook (veelal) verscholen tuinen gebruikt, die in veel gevallen al een stukje verborgen landschapskunst mogen worden genoemd.

Een Schilderachtig Dorp

Het pittoreske centrum is een toonbeeld van gezelligheid. Met terrasjes en een keur aan horecavoorzieningen in de historische panden.