Informatie

MAKKUM ART

Tweejaarlijks, tijdens het pinksterweekend, organiseert Stichting MAKKUM ART een kunstweekend in en rond het centrum van Makkum. Honderd kunstenaars presenteren in dit weekend hun werk en zijn aanwezig op verassende binnen- en buitenlocaties.

Het authentieke Friese dorp Makkum ligt open aan de kant van het IJsselmeer vlak bij de Waddenzee, omringd door een wijds landschap met waarden, dijken, terpen en vaarten. Een inspirerende omgeving om kunst te exposeren op en in bijzondere locaties, karakteristieke historische monumenten, statige koopmanshuizen, oude kerken, een koninklijke aardewerkfabriek en tuinen.

Schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, grafiek, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, workshops, textiel en glaskunst passeren de revue. Ook aan de muzikale omlijsting is gedacht. Kunstweekend MAKKUM ART biedt bezoekers, kunstenaars, dorpsbewoners en toeristen een hoogwaardig platform voor beeldende kunsten, waarbij ontmoeting, ontspanning, beleving en creatie een wezenlijke rol spelen. Een belevenis voor jong en oud.

Het Makkum Art kunstfestival vindt plaats op 18 & 19 & 20 mei 2024.