lMA-ogo-small-white

in memoriam
BERTUS BIJLSTRA

levenskunstenaar

Over Bertus

20 juli 1932 – 4 mei 2019

 Tijdens MAKKUM ART 2024 herdenken we dat Bertus Bijlstra 5 jaren geleden overleed. Hij woonde sinds 1961 in Makkum en zijn leven was gevuld met liefde, humor en creativiteit. Je zag hem zelden zonder penseel in zijn hand.

 Bertus vond zijn inspiratie in de Friese natuur, in de nostalgie van carrousels en draaiorgels, tijdens zijn reizen naar het diepe zuiden van Afrika en in mandala-achtige patronen op keramiek.

 Zijn werk is dus erg veelzijdig. De verschillende fasen in Bertus’ leven, zijn goed te onderscheiden. Bertus werkte graag met onder meer houtskool, potlood, olieverf, acryl, aquarel en Oost-Indische inkt. In zijn atelier creëerde hij een heel eigen wereld met cherubijntjes en krakende cassettebandjes.

 Dankzij alle dierbare herinneringen, de glinstering in zijn ogen en het prachtige werk dat hij nalaat, blijft Bertus voor altijd bij ons.

 Een overzicht van zijn werk als kunstenaar is te zien in de toonzaal van Tichelaar’s voormalige Aardewerk- en Tegelfabriek, waar hij ruim 30 jaren werkzaam was als ontwerper en tekenaar.

DISCIPLINE
Schilder/Ontwerper

JAAR
1932-2019

UIT
Makkum