lMA-ogo-small-white

GEERT JAN BIJLSTRA

fotograaf

M'n Jongensdroom najagen

Finding River Country

Als jongen droomde ik ervan om naar Walt Disney World, Florida te gaan. De dingen die ik erover las fascineerden me en voor mij was het haast onvoorstelbaar dat een gekke Amerikaan genaamd Walt Disney een hersenspinsel had weten te veranderen in een plek die zich alleen maar richtte op dromen, plezier en amusement, gebouwd bovenop een moeras in Florida zo groot als het eiland Terschelling.

Begin jaren tachtig nam een vriendin een boekje en een ansichtkaart uit Disney World voor me mee. Op de ansichtkaart stonden twee waterglijbanen in een waterpark genaamd River Country. Zoiets vets had ik nog nooit gezien. Dat hadden we hier zeker niet op het Friese platteland.

Ik speldde de briefkaart boven mijn bed en droomde af en toe over deze plek.

25 jaar later, op een mooie ochtend in het voorjaar van 2009, lukte het me om het park binnen te gaan dat ik altijd zo graag had willen bezoeken. River Country was op dat moment al 10 jaar gesloten en alles was enorm overwoekerd. In mijn dromen was het druk en levendig, maar hier stond ik dan helemaal in m’n eentje.

M’n intentie was om de overblijfselen van m’n jongensdroom vast te leggen met een tikje melancholie en Disney’s Technicolor.

(P.S. Voor de oplettende kijker: knabbel deed ook nog zijn entree.)

Geert Jan Bijlstra

Geert jan Bijlstra groeide op in Makkum en woont nu al geruime tijd in Amsterdam waar hij werkt als freelance Creatief Directeur. Hij bedenkt campagnes en idee├źn voor klanten zoals KLM, Philips, Gucci, Heineken en Adidas.

DISCIPLINE
Fotografie

JAAR
2009

UIT
Amsterdam, Nederland