lMA-ogo-small-white

GERARD BOERSMA

schilder

Over Gerard

Mijn kleurrijke en zeer gedetailleerde schilderijen tonen mijn liefde voor de medemens maar drukken ook mijn zorgen over de huidige maatschappij uit.

De hyperrealistische schilderijen zijn gebaseerd op foto’s die ik maak tijdens wandelingen door grote steden. De werken tonen mensen op straat, in winkels, openbaar vervoer en musea of zoomen in op populaire producten.

Deze dagelijkse bezigheden zijn belangrijk omdat ze in mijn ogen heel veel zeggen over de hedendaagse samenleving. Ze tonen de manier waarop mensen met elkaar omgaan, zichzelf ervaren of beïnvloed worden door allerlei moderne technieken.

Ik observeer het, vergroot het uit en maak er een schilderij van. Op die manier bevries ik de tijd en wordt het snelle, drukke leven voor altijd gevangen in een moment. Eindelijk klaar om rustig geobserveerd te worden.

Biografie

Ik werk al 18 jaar als international schilder en sta bekend om mijn eigen hyperrealistische manier van schilderen. Mijn schilderijen worden wereldwijd verzameld (6 continenten, 30 landen). Schilderijen zijn tentoongesteld op toonaangevende beurzen in de Verenigde Staten en Europa. In 2018 was mijn werk te zien op een groepstentoonstelling met onder andere Warhol, Haring, Banksy bij Galerie Costé in Frankrijk. In Amerika wordt mijn werk vertegenwoordigt door Waterhouse Gallery in Santa Barbara. Ik ben opgegroeid in Makkum en woon en werk in Leeuwarden.

Gerard Boersma

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2020

UIT
Leeuwarden