lMA-ogo-small-white

GERARD GALEMA

schilder

Over Gerard

Mijn voorliefde voor de abstract expressionistische kunst was, zodra ik hiermee in aanraking kwam, liefde op het eerste gezicht.
Kunstenaars zoals Willem de Kooning, Karel Appel maar ook materiekunstenaars zoals Kiefer en Tapies hebben een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.
Mijn composities zijn kleurrijk maar anderzijds ook ingetogen van aard. Zo is er altijd sprake van het zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd oriëntatie op een meer minimalistische insteek, zoals bijvoorbeeld bij “overall painters”.

Op het eerste gezicht komen de composities als vanzelfsprekend over, maar bij nadere beschouwing valt een subtiele gelaagdheid en diepgang op, die zo kenmerkend is voor mijn schilderijen. Het werkt is spontaan en associatief van opzet, het zijn als het ware mijn dagelijkse indrukken die in een geabstraheerde vorm vastgelegd worden op doek.

Met dit dynamische spel van vorm en kleur stel ik de toeschouwer in de gelegenheid om te genieten van een “kleurrijk” aanbod abstract expressionistische schilderijen, die met zorg en liefde gemaakt zijn.

DISCIPLINE
Schilderen, Illustreren

JAAR
2011 – 2018

UIT
Welsrijp, Nederland