lMA-ogo-small-white

JACK BREED

beeldend kunstenares

Over Jack

Jack Breed is een internationaal kunstenaar die grote installaties maakt voor onze nieuwe cultuur van wereldburgers. Al heel jong voorzag Breed dat er zich een wereld-cultuur zou gaan vormen en besloot zij mondiale kunst te gaan maken. Als een nomade is ze de aarde gaan bereizen om zijn omvang te kunnen bevatten en om op veel verschillende plekken te kunnen wonen. Zo kon ze zich onderdompelen in verschillende culturen, denkwijzen, landschappen en klimaten. Haar extreme reizen zijn onderdeel van haar kunstwerken. Breed onderzoekt hoe ons denken is beĆÆnvloed door wat zich op een bepaalde plek heeft afgespeeld.

In haar werken beleven we hoe we onze realiteit waarnemen en worden ons bewust wat de oorsprong van onze denkwijze is. Haar werken inspireren ons om bepaalde aannames op een afstandelijkere manier te bekijken. Om het beschouwelijke in ons naar boven te halen laat Breed ons haar kunstwerken beleven. Met grote installaties schept zij een omgeving, een sfeer, een eigen universum van waaruit ze ons zicht biedt op controversiƫle percepties in onze dagelijkse realiteit.

Het werk is sterk beeldend en heel conceptueel. De materialen die Breed gebruikt en de manier waarop ze deze verwerkt hebben een symbolische betekenis. Zij heeft een eigen universele beeldtaal ontwikkeld om zo breed mogelijk te kunnen communiceren.

In de kunstwereld is Jack Breed een inspirator die de vrijheid die kunst kan geven omarmt om haar leven en kunst vorm te geven. Zij is een van die kunstenaars die hard werken voor onze geestelijke vooruitgang en haar werken doen ons minder eenzaam voelen.

DISCIPLINE
Beeldende Kunst / Installaties

JAAR
2018

UIT
Egmond aan de Hoef, Nederland