lMA-ogo-small-white

JEROEN ADEMA

fotograaf

Over Jeroen

Ik ben geboren en getogen in Dokkum. Van jongs af aan ben ik al bezig om de wereld om mij heen vast leggen. Vroeger deed ik dat door te tekenen, tot ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht toen ik 19 was. Ik was verkocht op het moment dat ik voor het eerst zag wat ik kon doen met licht en schaduwen.

Geïnspireerd door Annie Leibovitz en Mario Testino ben ik begonnen familie en vrienden te fotograferen. Door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat ik er van hou om verhalen vast te leggen op een artistieke manier. Foto’s die je een verhaal vertellen, die je bewegen, inspireren. Het liefst doe ik dit door te fotograferen in de stijl van de Hollandse Meesters, schilderen met licht en schaduw.

Ik ben er van overtuigd dat je werk beter wordt als je samenwerkt met mensen. Daarom probeer ik in de persoonlijke projecten die ik fotografeer samen te werken met kunstenaars uit andere disciplines, om zo tot een beter resultaat te komen. Dit heeft onder andere geleidt tot een fotoserie waarin de hoeden van VanNuyen uit Makkum centraal staan.

Voor Makkum Art exposeer ik voor een groot deel met foto’s die ik heb gemaakt in Makkum, van Makkumers, samen met Makkumers of van objecten uit Makkum.

 

www.jeroenadema.com

DISCIPLINE
Fotografie

JAAR
2018

UIT
Makkum, Nederland