lMA-ogo-small-white

LOT BRANDT

beeldend kunstenaar

Lot Brandt, in samenwerking met Frans van der Werf en Wouter Brandt

In 2010 ben in vanuit de Randstad terecht gekomen in Friesland, in het kleine dorp Bakhuizen. Een op het oog slaperig dorp, maar onder de oppervlakte bruist het van de bedrijvigheid. De werkplaats van de plaatselijke smid en ingenieur Frans van der Werf inspireerde mij, ik wilde graag met hem samenwerken. Normaliter werk ik met klei, metaal is echter ook een van mijn favoriete materialen.

Er ontstond een lange zoektocht naar oud gereedschap, antieke stukken kwamen we tegen.  In werkplaatsen, schuurtjes, boerderijen, als getuigen van een verloren gegane tijd. In onmin geraakt, roestend, op een hoopje in de hoek. De ziel van dit verwaarloosde gereedschap raakte mij.

Een jaar lang hebben wij samengewerkt en dat heeft geresulteerd in een mooie collectie. Mijn broer Wouter heeft in opdracht prachtige foto’s gemaakt rondom één van mijn favoriete stukken gereedschap. Deze kleine collectie hebben wij inmiddels op veel plekken laten zien. Het is elke keer weer ontroerend om de reacties van mensen te ontvangen.

Sinds 1989 ben ik beeldend actief en exposeer ik mijn werk.

DISCIPLINE
Beeldende Kunst

JAAR
2018

UIT
Nederland