lMA-ogo-small-white

MAAIKE POOG

schilder

Over Maaike

Maaike Boonstra – Poog werd op 14 april 1967 geboren in het Friese Makkum. Ze schildert al vanaf haar dertiende. Het begon allemaal met een cursus Hindelooper schilderen in haar woonplaats. Hierdoor raakte ze zo enthousiast, dat ze na de cursus altijd is blijven schilderen en experimenteren met olieverf. Maaike is autodidact en ontwikkelde door de jaren heen haar eigen stijl. Ze maakt realistische, kleurrijke portretten, landschappen, dorps- en zeegezichten met een impressionistisch tintje. Vaak in opdracht. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit haar directe omgeving.

In 2007 werd ze derde in de landelijke schilderwedstrijd van het kunstmagazine Atelier, met een portret van twee identieke clowntjes op een groene achtergrond. Tijdens het bezoek van de Koninklijke familie, op 30 april 2008, aan Makkum, beschilderde ze een zelfgemaakte kubus op sokkel. Dit was live te zien op t.v. en hier heeft ze veel positieve reacties op gehad. In 2012 verscheen haar eerste zelfgetekende en geschreven prentenboek: “De gouden greep”.

Inmiddels heeft Maaike een fors aantal succesvolle exposities in binnen- en buitenland op haar naam staan. De afgelopen jaren exposeerde ze haar werk in Stockholm, Kopenhagen, Parijs, Straatsburg en Innsbruck.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2024

UIT
Makkum