lMA-ogo-small-white

MEINDERT REGOORD & COCO VAN GENT

beeldend kunstenaars

Over Meindert & Coco

Meindert Regoort [1967].

Na 15 jaar als graficus werkzaam te zijn geweest, is hij, na een opleiding aan het HMC, sinds 2006 werkzaam als onafhankelijk kunstenaar en maker van objecten van hout.

Regoort heeft als missie houtkunst bekend en erkend te maken. Afwerking en vakmanschap gaan daarbij hand in hand met een geheel eigen kijk op esthetische vorm en zeggingskracht.

Hij exposeert door heel Nederland, vaak samen met van Gent, daarbij het verhaal vertellend van alle facetten van hout.  Opgenomen in het boek Masters of Contemporary Woodart en exposant van Woodsymphony in Los Angeles staat zijn naam inmiddels internationaal in de boom gekerfd.

Hout is een eigenzinnig en uitdagend materiaal.

De kunst is om het precies te laten doen wat je wilt en er de vorm aan te geven die je voor ogen staat.

Houtstructuur en vorm zijn zeer belangrijk in zowel mijn vrije werk als in opdrachten. 

Voor mijn vrije werk gaat mijn voorkeur uit naar sterk getekend hout, levendig met een grillige groeiwijze of met een verhaal.

In basis is mijn werk draaiwerk, al het werk is hol en niet verlijmd, uit één stuk. De dunne wanddikte is noodzakelijk om grote objecten scheurvrij of stabiel met een scheurtje te houden.

De buitenkant wordt geheel handmatig vormgegeven en het werk wordt in- en uitwendig afgewerkt met een hardwax.

De vorm is organisch of strak.

Ik kan nog steeds niet maken wat ik wíl maken, de imperfecties in het werk moeten een keuze zijn. Een perfect imperfection.”

 

Coco M. van Gent, 1956

Van Gent is opgegroeid in Amsterdam en na een afgeronde studie taalkunde sinds 1994 werkzaam als zelfstandig kunstenaar.

De ontwikkeling loopt via tekenen, schilderen en etsen naar het vormgeven en collageren in hout.

Ze leeft en werkt met partner-in-leven-en-hout Regoort in de Beemster en mede-organiseert kunstevenementen.

Ze is opgenomen in het jaarlijks uitgegeven boek Masters of Contemporary Woodart en is exposant bij Woodsymphony in de VS.

Ze exposeert in binnen- en buitenland.

Mijn werk begint met een volledig uitgewerkte brontekening, daar zoek ik het hout bij en maak m’n fineer. Daarbij is kleur en structuur van het hout belangrijk.

De brontekening dienst als basis voor het zagen en snijden van de delen. Dan stel ik de collage samen en geef ik waar nodig een transparante kleur.

Ik werk voornamelijk met compositie en houtstructuren en vaak exclusieve houtsoorten.

De ontwikkeling van mijn techniek en manier van werken heeft 10 jaar geduurd en beweegt zich steeds meer naar abstractie waarin hout en natuur nog altijd sterk aanwezig zijn.

In mijn visie roept kunst emotie op:

Een schilderij dat je doet omkeren om nog eens te kijken, een beeld wat je aan wílt raken of een gedicht dat je geest even stil doet staan.”

DISCIPLINE
Beeldend Kunstenaar

JAAR
2022

UIT
Nederland