lMA-ogo-small-white

NICOLETTE DENEKAMP

schilderes

Het water ….. mooi, rustgevend en wild tot beangstigend tegelijk

Het trekt mij aan.

Dat vuurtorens “moeten stralen” is vanzelfsprekend; maar vanwege hun nautische functie hebben ze een charisma dat nauwelijks onder woorden kan worden gebracht, wat de fascinatie verklaart waarmee we ze tegenkomen …

Ik heb leren varen nog in de tijd zonder GPS.  Wat een avontuur! Peilen, rekenen, gissen en dan… daar is hij!  De vuurtoren en de zekerheid dat je goed  zit.

Tijdens zeiltochten heb ik de vuurtorens onderweg altijd als baken van veiligheid en zekerheid ervaren. Het gevoel, op de goede weg te zijn.

De elementen water, lucht en het licht en ook de dynamiek die hieruit ontstaat, spreken mij erg aan. Vandaar de interesse in vuurtorens, boten.vLandschappen en portretten zijn ook een geliefd onderwerp. Ooit ben ik begonnen met borden te beschilderen met plakkaatverf.

Toen ik naar Makkum ben verhuisd schilderde ik bij iemand borden met maritieme motieven. Helaas is mijn lerares  verhuisd en kon ik deze cursus daar niet verder voortzetten.

Door de drukte in het dagelijks werk, is het schilderen gedurende lange tijd niet beoefend. In plaats daarvan leefde ik mijn creativiteit uit met het maken van folders t.b.v. verhuur , verkoop van boten en ligplaatsen voor het bedrijf. Door veel gemaakte zeiltochten werd de inspiratie  groot om weer te gaan schilderen.

Het eerste werk is met acryl geprobeerd, maar  door het ontbreken van licht en leven in het schilderij gaf dit niet genoeg voldoening. 10 jaar geleden ben ik overgestapt op olieverf en daarmee krijg ik wel het leven  en licht in het schilderij.

Veel van mijn schilderwerk ontstaat uit eigen inspiratie of foto’s,  maar er wordt ook in opdracht gewerkt, b.v. het schilderen van portretten op bestelling.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2018

UIT
Makkum, Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *