lMA-ogo-small-white

RENY KRAMER

schilderes

Over Reny

Reny Kramer studeerde aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva, Groningen en woont en werkt in Zuidhorn. Reny put haar inspiratie put uit alles wat leeft en vergankelijk is. Het kwetsbare verbeelden en het ontastbare zichtbaar maken is haar drijfveer.

Vanuit portret- en modelstudies en visualisaties komt zij al schetsend tot een opzet voor een schilderij. Deze heeft vaak een fictief (vrouwelijk) personage als onderwerp. Al doende laat zij dit personage groeien en ontstaat er een persoonlijkheid. Een persoonlijkheid waarvan het beeld niet alleen door houding en vorm bepaald wordt, maar vooral door een gemoedstoestand. Naast haar vrije werk tekent en schildert zij portretten in opdracht. Ook geeft zij tekenlessen. Dit doet zij vanuit de overtuiging dat aanleg en talent geen rol hoeven te spelen bij het leren tekenen.

Bij haar schilderijen bouwt zij de verfhuid laag over laag op en haal deze gedeeltelijk weer weg. Hierbij gebruikt zij acryl- en olieverf. Soms verwerkt zij vloeipapier, zijde en draad in een schilderij.

Meer informatie over Reny is te vinden op www.rarkramer.nl

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
1994 – 2018

UIT
Zuidhorn, Nederland