lMA-ogo-small-white

RIA WESTERHUIS & ELS MONDT

beeldend kunstenaars

Wisselblik

Ria Westerhuis en Els Mondt vonden elkaar in het project “Wisselblik”, waarin Els als beeldend kunstenaar kijkmomenten creëert. In een voorraadblik gebeurt van alles, maar het wordt pas echt spannend als er ook wat te beluisteren valt. Als dichteres van de Reest weet Ria als geen ander de beelden te vatten in het Drents, Nederlands en eRWeens, een taal die zij ontwikkelde vanuit haar interesse voor de streektaal. De klanken voegen zich moeiteloos naar het beeld. Was eerst de scène uitgangspunt van een gedicht, nu is ook een gedicht bron voor een intieme blik op de wereld.

“Wisselblik” ontstond naar aanleiding van een vraag van een opticien uit Lemmer die een frisse blik in de winkel wilde. Een Friese versie van Weideblik en Haai zijn in het kijkboekje opgenomen. Inmiddels is het project op reis langs culturele evenementen.

De kijkdozen zijn een buitenbeentje in het werk van Els Mondt. Doorgaans ontwerpt zij lichtobjecten en trofeeën. Voor de installaties zoekt zij verbinding met andere kunstvormen zoals taal. De samenwerking met Ria Westerhuis bracht het werk op een hoger plan.

WISSELBLIK
drie keer vier blikken op de wereld
kijk, luister en verwonder

DISCIPLINE
Beeldende Kunst

JAAR
2018

UIT
Nederland