lMA-ogo-small-white

ROB VAN DEN BROEK

beeldend kunstenaar

Over Rob

In de  circa 46  jaar dat ik als bronsgieter werkzaam ben, heb ik heel veel beelden de revue zien passeren. Iets totaal nieuws maken is eigenlijk onmogelijk. 

De laatste 20 jaar ben ik vooral bezig met mijn eigen werk , en daarbij probeer ik zo veel mogelijk af te wijken van alles wat ik gezien heb. Mijn beelden bouw ik in zijn geheel op in was. Daarna worden er delen uitgesneden. Hierdoor ontstaat een nieuw concept waarbij de oorspronkelijke vorm naar de achtergrond verdwijnt. Doordat ik de techniek van het brons gieten beheers ga ik tot het randje van de mogelijkheden die de giettechniek toelaat. En kan daar, als praktiserend bronsgieter, ook vrijuit mee experimenteren.

Mijn laatste werk is vooral geïnspireerd door het fenomeen  Staempunk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht  nog de primaire krachtbron was. Het  is een mix  tussen  fantasie en science-fiction. Hier  bij word veel gebruik gemaakt van radars, hoeden en  gekke brilletjes. Wat je weer terug vind in mijn beelden.

DISCIPLINE
Beeldende Kunst

JAAR
2022

UIT
Bergen