lMA-ogo-small-white

SASKIA DRAAISTRA-KOOI

schilder

Over Saskia

Realistisch schilderen en tekenen is een jeugdpassie van mij die ik zo’n 10 jaar geleden weer heb opgepakt. Het geeft mij energie en voldoening, kortom: ik word er blij van.

Om mijzelf hier verder in te ontwikkelen, volgde ik schilderlessen bij verschillende kunstenaars. Uiteindelijk ben  ik op een werkwijze uitgekomen waarbij ik met veel verschillende lagen werk, net als bij de schilderijen van de oude meesters in vroegere tijden. Dit geeft meer dieptewerking. Qua materiaalkeuze ligt mijn voorkeur bij olieverf op hardboard masoniet.
Regelmatig verwerk ik bladgoud in mijn schilderijen om meer expressie te creëren.

Mijn interesse ligt bij uiteenlopende onderwerpen: van mensen en dieren tot stillevens en landschappen. Het liefst licht ik onderwerpen uit die rust of een bepaald gevoel oproepen.
Als ik mij terugtrek in mijn atelier geeft mij dit afleiding van het gehaaste leven en de dagelijkse dingen. Het schilderij is geslaagd als ik een onderwerp zó weer kan geven, dat het als het ware tot leven komt.

Vorig jaar ben ik (naast mijn werk) begonnen aan de Kunstacademie Friesland om meer inhoud en verdieping te krijgen. Tot nu toe volg ik deze opleiding met veel plezier!

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2022

UIT
Makkum