lMA-ogo-small-white

VINCENT DE KIEVIT

beeldend kunstenaar

Over Vincent

Bij het maken van een portret heb ik niet veel op met de dichterlijke vrijheid van de kunstenaar. Een portret moet gewoon goed lijken. “No nonsense”  en “What you see is what you get” zijn op mij van toepassing. Ik maak vrij werk en portretten van mens en dier in opdracht. Mijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

Waarom ik met boetseren ben begonnen, weet ik niet precies. Het was een gevoel van binnenuit waaraan ik gehoor moest geven. Door het te vroege overlijden van ouders van mijn jeugdvrienden, besefte ik dat je dingen die je graag wilt, ook echt moet doen. Leven in het hier en nu. Boetseren is voor mij een belangrijke invulling daarvan.

“ Oogkleppen op en gewoon doen.”  Dat is het advies dat ik tijdens de masterclass van Kees Verkade kreeg. In deze mooie beeldspraak is het element “ kijken “ opgesloten en dat gaat vooraf aan het doen. Observeren en kijken helpen mij bij de ideevorming hoe een nieuw werk vorm te geven en is noodzakelijk bij het doorgronden van het onderwerp. Ik doel  dan op lichtval, vorm en richting van het onderwerp.

De rode draad in mijn bestaan is kijken en creëren, rust en eenvoud zijn daarbij belangrijk voor mij. Mijn inspiratiebronnen zijn mens en dier.

Ik ben Vincent de Kievit, beeldend kunstenaar.

DISCIPLINE
Beeldende Kunst

JAAR
2024

UIT
Hillegom