Sponsoren

Makkumers steken de handen uit de mouwen.

Dit unieke kunstfestival wordt mogelijk gemaakt door een team van enthousiaste Makkumers die met tomeloze energie en inzet meewerken aan de totstandkoming van dit geweldige evenement. Denk daarbij aan stichtingen, bedrijven, beheerders, families en individuele vrijwilligers en overige sponsoren. Het bestuur van Makkum Art noemt ze hierbij in het bijzonder:

De subsidieverstrekkers.

Naar aanloop van Makkum Art 2022 hebben wij vanuit verschillende richtingen subsidies toegekend gekregen, waardoor wij met goede moed onze invulling richting Makkum Art 2022 verder konden uitwerken. Wij spreken een groot dankwoord uit aan;

Het Fiks Omgevingsfonds, het Iepen Mienskipsfûns Provincie Fryslân, Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân, Vereniging van Bedrijven Makkum, Ondernemersvereniging, het Willem en Roos Derks Fonds (onderdeel van het Prins Bernhard Cultuurfonds), P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Stichting Fonds Bolsward-Dronrijp 1993 en de gemeente Súdwest-Fryslân.

De bijdrages uit deze fondsen geven ons armslag om een Makkum Art met prachtige belevenissen en ontmoetingen neer te zetten.

Maar ook onze Makkumers steken de handen uit de mouwen!

Bedrijven die het dorp een warm hart toedragen sponsoren ons met hun financiële steun of materiele steun. Hierbij noemen wij:

Onze sponsoren:

De Vries Scheepsbouw B.V., Bonsink Yacht Service B.V., Strandhotel de Vigilante en Strandhuys Makkum, Taxicentrale van der Bles, Scala-Cleaning, Body Balance Anneloes, Fysio Yn’e Fûke, Camping de Holle Poarte, Younique Yachts, Natuurboerderij ’t Kolkje, Kingma & Walinga makelaars en taxateurs, Autorijschool Hans van Schaick, Schoonheidsinstituut Karin Koornstra, Beuker Events, Cees Jaspers Inplugged Events geluidstechniek, BlomYnien, Galerie It Koetshús.

Beheerders en stichtingen.

Deze maken het mogelijk dat tentoonstellingen plaatsvinden op unieke locaties.

De beheerster van het M.F.C. Maggenheim, de kosters van Kerkelijk Centrum het Anker, de van Donia kerk, de Doopsgezinde kerk en hun naaste medewerkers. De Stichting Friesland Bank Oranjewoud, Carex en Koninklijke Tichelaar voor het ter beschikking stellen van het fabriekspand en voormalige showroom aan de Turfmarkt.

Stichting Âld Makkum, Cross media project Gouden Eeuw Makkum, YnMakkum, Stichting It Reade hert.

De Openbare Bibliotheek stelt de bibliotheekruimte beschikbaar en is sponsor van de muzikale schilderworkshop gegeven door Pleuni Oostenveld en Wim Beckers. Waarvoor dank.

Hotel de Prins stelt kosteloos de bovenzaal ter beschikking, evenals Café-Restaurant de Zwaan het restaurant, de achterzaal en bovenzaal ter beschikking stelt. Restaurant It Posthûs en Foodbar Pand 1738 evenzo.
En Villa Mar bedanken wij voor het aanbieden van hun prachtige voortuin!

Stichting It Preamke pendelt drie dagen lang naar Natuurboerderij ’t Kolkje, hierdoor is het mogelijk om een gedeelte van de route varend af te leggen!

Wij zijn onder de indruk van de prachtige kunstwerken van de basisschoolleerlingen. Deze zijn te zien bij OBS De Populier, CBS De Ark en RK Dalton Basisschool de Sint Martinus. Petri Duysters dank je wel voor de prettige samenwerking en communicatie hieromtrent.

In het bijzonder noemen wij graag de groep Urban Sketchers. Zij maken tijdens het kunstfestival ter plekke Makkum-dorpsgezichten in aquarel en tekenen. Een aanwinst!

Verschillende mediakanalen hebben hun steentje bijgedragen aan de promotie van Makkum Art 2022.

Rob Liesdek van de Kunst & Museumkrant, Ying Media, de Makkumer Belboei, Makkum Nieuws, De Friso en VVV Waterland. Op een fijne en professionele wijze helpen zij mee aan het promoten van het festival.

Enthousiaste vrijwilligers denken en helpen mee met de voorbereidingen.
De heer Marco Käller schreef speciaal voor Stichting Makkum Art een prachtig artikel voor de Kunst & Museumkrant en de regionale dagbladen. Ontzettend bedankt hiervoor!

De heer Ties Hartman behartiger organisatie 450-jarig bestaan Koninklijke Tichelaar, willen we graag persoonlijk bedanken voor de samenwerking en promotie. Evenals Floris de Gelder.

Dennis de Vries is van onschatbare waarde geweest bij de ondersteuning van Geert Jan Bijlstra onze creative director! Evenals de inzet van Pieter Broertjes.

Dhr. Jacques Hoogenboom voor al zijn goede adviezen in de wandelgangen.
Rein Attema die dit jaar zijn debuut maakt als dichter. En belangeloos optreedt.

De speciale en grootse aanpak van Maria Bouwhuis om belangeloos een grandioze graffiti workshop te houden voor jongeren. Helemaal geweldig!

We zetten zeker ook Els SpeElsgoed in het zonnetje voor de leuke kinderworkshop die zij sponsort.

En Meekit voor nog eens twee ludieke kinderworkshops!

Tijdens de opening zorgen Theo Adema, Willy Adema, Rennie Postmus, Ryan Hikkaduwage, Amber Nieuwhuis en Femke Dijkstra voor een hapje en een drankje.

Frans Faber bedankt voor zijn bijdrage aan de aftrap van Makkum Art 2022.

De locatiehouders die zonder aarzelen weer hun mooie tuin, schuur of winkelruimte hebben aangeboden.

Met name; familie Zwaagstra-Oostenveld, David Visser, familie O.Y.Hoekstra, VanNuyen hoeden, familie Adema, familie Koornstra, familie Kromhout/Strikwerda, familie van der Bles, familie Kamstra, familie Rinia en familie Woudstra/ van Dam. Heel erg bedankt!

Judy en Bert die weer de route die weer de route aanduiding verzorgen tijdens Makkum Art! Super fijn!

En al onze overige enthousiaste vrijwilligers die meedenken en meehelpen met de voorbereidingen en op de expositiedagen zelf! Ze tonen enorme inzet voor, tijdens en na het festival. We kunnen nu al uitgaan van een geslaagd evenement!

Hartelijk bedankt allemaal voor jullie steun. Zonder jullie is het niet mogelijk om het Kunstfestival Makkum Art 2022 te organiseren!