Impressies Makkum Art 2022

IMPRESSIES & HIGH LIGHTS

ZONDER KUNSTENAARS GEEN MAKKUM ART

De derde editie van het Kunstfestival Makkum Art is een geweldig succes geworden. De reacties van het publiek waren uiterst positief. Duizenden enthousiaste bezoekers hebben hun weg gevonden naar dit schitterende gevarieerde evenement.

Zowel jong en oud hebben genoten en er zijn mooie ontmoetingen geweest en nieuwe verbindingen ontstaan. Ook de aanwezigheid en interesse van de landelijke pers mag zeer positief genoemd worden.

In totaliteit hebben alle kunstenaars door hun deelname aan Makkum Art 2022 met een grote diversiteit in kunstdisciplines , een breed publiek gevonden. De positieve reacties die binnenkomen, maken duidelijk dat iedereen op een voortreffelijke manier zijn/ haar kunstwerken en werkwijze aan de bezoekers van het kunstfestival heeft laten zien. Kunstenaars, hartelijk bedankt hiervoor.

Het bestuur van de Stichting Makkum Art heeft enorm genoten van jullie aanwezigheid en de prachtige kunstwerken die jullie hebben tentoongesteld. Zonder de kunstenaars geen Makkum Art! We zien nu al weer uit naar het volgende evenement in 2024. De bestuursleden van de Stichting Makkum Art staan open voor tips omtrent jullie ervaringen. Deze nemen wij dan mee in de organisatie van de volgende editie.

HIGHLIGHTS MAKKUM ART 2022

Kunst voor de mienskip. Een ongeëvenaard kunstevenement gedurende drie dagen met kunstwerken van meer dan 100 kunstenaars van naam. Gratis toegankelijk en voor iedereen wat te beleven.

Een kunstroute met meer dan 30 unieke locaties in het schitterende IJsselmeerdorp Makkum. Alle locaties waren op loopafstand of konden per praam bereikt worden.

De kunstroute startte met de uitgifte van een verzamelmapje met routekaart en opgave van Locaties en Kunstenaars. Bij de betreffende kunstenaars waren unieke ansichtkaarten te bemachtigen.

De feestelijke opening door befaamd kunstenaar Frâns Faber en met muzikale omlijsting door het Victor de Boo Jazz Quartet, bekend van North Sea Jazz Festival.

Het geweldige Matineeconcert met Kanako Inoue, pianiste & Emma Besselaar, celliste

Fryske fryske verhalenvertellers zorgden in de avonduren voor een intieme sfeer en gingen los met spannende verhalen zoals Herberg de Wolf.

Veel kunstenaars waren zelf bij het evenement aanwezig zijn om over hun werk te vertellen en hun werkwijze te demonstreren.

De Urban Sketchers, verspreid door het dorp, legden de schoonheid van Makkum vast in pentekeningen, aquarel en op doek.

Jongeren konden onder leiding van streetart kunstenaar Maria Bouwhuis experimenteren met graffiti en deelnemen aan een workshop.

De mensen van kunstwerkplaats SMOEL uit Leeuwarden vervaardigden en toonden kunstwerken onder de overkapping van het oude fabriekspand van Koninklijke Tichelaar.

De leerlingen van de drie Makkumer basisscholen creëerden met kunstenaars een onderwaterwereld van afvalmaterialen.

Kunst- en landschapselementen worden op unieke wijze met elkaar verbonden.