lMA-ogo-small-white

ASTRID RITMEESTER

schilder

Over Astrid

Astrid Ritmeester studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en is vooral bekend door haar portretten die ze – veelal in opdracht- maakt.

Ze is als kunstenaar verbonden aan Galerie Bonnard in Nuenen waar ze vorig jaar exposeerde met een bijzondere serie schilderijen en objecten, geïnspireerd op oude porseleinen beeldjes. Een selectie hiervan is nu te zien tijdens Makkum Art.

De schilderijen zijn zeer bijzonder van onderwerp en aanpak. Theaterlicht staat hier, samen met het onderwerp wat ze schildert, centraal. In een donkere omgeving bepaalt het licht wat je ziet. Door het gebruik van kleur en door haar klassieke schilderstijl vertelt ze een bijzonder eigen verhaal, waarin herinneringen worden vastgelegd en soms opnieuw tot leven komen.

Haar ruimtelijke “porseleinen” objecten maakt ze van verschillende materialen, waaronder hout en stof. Ze maken een bijzondere verbinding met de onderwerpen op de schilderijen doordat delen ervan ( bv een piano of viool) op ware grootte zijn uitgevoerd en de indruk wekken echt van porselein te zijn.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2024

UIT
Bussum