lMA-ogo-small-white

CEES KASPERSMA

schilder

Over Cees

Cees is een schilder die vooral figuratief werkt. Dit betekend dus dat hij herkenbare onderwerpen schildert. Hij werkt met acryl- en aquarelverf. Zowel in groot als klein formaat. Het is een schilder die met heldere kleuren werkt waardoor hij ook duidelijk zijn optimistische kijk op de wereld laat zien. Nee, Cees is geen doemdenker, wel kritisch.

Zijn opleiding op de Vredeman de Vries kunstacademie vind ie eigenlijk tijdverspilling. Het meeste qua techniek heeft hij geleerd van multitalent Gerrit Breteler, een gul mens. Daarnaast heeft hij veel geleerd van wijlen Lolle Schakel, een meester restaurateur, die veel kerken , paleizen, musea, theaters heeft voorzien van gerestaureerde plafonds en originele kleuren.

De opdrachten die Cees aanneemt zijn ook zeer divers van portretten van mens en dier tot het beschilderen van doodskisten. Overigens geeft dat laatste veel dankbaarheid ondanks het feit dat het kunstwerk maar een bestaan van korte duur heeft. Ook is het iemand die graag mensen verder helpt, een leraar.

In zijn oude boerderij heeft hij zijn atelier /galerie waar hij werkt en lesgeeft. Dat lesgeven geeft hem veel voldoening want de interactie tussen leraar/leerlingen is altijd stimulerend. Zoals Cees het zegt: “ Het geeft over en weer altijd nieuwe inzichten in onderwerpen schilderen en hoe en welke techniek gebruikt men”. Nee, vervelen doet Cees zich nooit.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2024

UIT
Winsum