lMA-ogo-small-white

GABY VAN LINGEN

kunstenaar

Over Gaby

GP Viltdesign is het label van Gabriele van Lingen: zij vervaardigt unieke en exclusieve vilt accessoires van merinowol en zijde

GP Viltdesign is het label van Gabriele van Lingen, geboren en opgegroeid in Duitsland waar zij aan de universiteit in Dortmund Textiele Werkvormen heeft gestudeerd. Reeds met 18 jaar heeft zij haar creatieve textiele werkstukken in Duitsland regelmatig tentoongesteld. Sinds 1987 woont en werkt Gabriele in Nederland, sinds 2012 werkt zij deeltijd als docente Duits in het beroepsonderwijs. Daarnaast heeft zij de tijd om haar creativiteit met textiel weer meer ruimte te geven.

Gabriele werkt de laatste jaren vooral met vilt. Alle artikelen zijn zelf ontworpen en met zorg met de hand vervaardigd, elk product is een unicaat. De vilt creaties zijn duurzaam en niet aan mode en trends onderhevig. Zij verlenen de draagster een individuele en exclusieve uitstraling.

Belangrijk is voor Gabriele dat de sjaals aangenaam te dragen zijn, kwaliteit is een must. Zij gebruikt voor haar producten merinowol en zijde. Merinowol is heel zacht en kriebelt niet op de huid. De zijde en de dunne manier van vilten zorgen ervoor dat de sjaals bijzonder soepel zijn. Het eigen ontwerp en het exclusieve, voor het grootste gedeelte met de hand geverfde materiaal, garanderen unieke bijzondere producten.

DISCIPLINE
Textiel

JAAR
2024

UIT
Easterein