lMA-ogo-small-white

GERARD BOERSMA

kunstenaar

Over Gerard

Artist Statement Gerard Boersma

Ik creëer kleurrijke en zeer gedetailleerde schilderijen om zowel mijn liefde voor de moderne mens en ook mijn zorgen over de hedendaagse samenleving uit te drukken.

Mijn hyperrealistische schilderijen tonen mensen op straat, in winkels, openbaar vervoer en musea of zoomen in op populaire producten. Allemaal dingen die in eerste instantie heel gewoon of triviaal lijken, maar na jaren schilderen weet ik dat dat niet het geval is.

Integendeel, ik vind juist dat zij heel veel zeggen over de huidige maatschappij en de manier waarop mensen met elkaar omgaan, zichzelf ervaren of beïnvloed worden door allerlei moderne technieken.

Ik observeer het, vergroot het uit en maak er een schilderij van. Op die manier bevries ik de tijd en wordt het snelle, drukke leven voor altijd gevangen in een moment. Eindelijk klaar om rustig geobserveerd te worden.

Biografie

Sinds 2001 werk ik als full time professioneel kunstschilder. Ik sta bekend om mijn eigen hyperrealistische manier van schilderen.

Mijn schilderijen zijn wereldwijd te zien in musea, galeries en prive-collecties (6 continenten, >35 landen). Schilderijen zijn tentoongesteld op toonaangevende beurzen in de Verenigde Staten en Europa.

Ik heb 2e graads docent tekenen gestudeerd aan de NHL in Leeuwarden.
Ik voltooide mijn opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen.
Ik woon in Leeuwarden, maar groeide op in Makkum waar ik op dit moment mijn atelier heb.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2024

UIT
Leeuwarden