lMA-ogo-small-white

JESSIE DESCHEEMAECKER

schilder

Over Jessie

Jessie Descheemaecker, alias Jeke is mijn naam. Ik ben een Belgische kunstenaar en woon in Hertsberge, geboren in 1972.
Naast het maken van kunst in mijn vrije tijd sta ik voor de kleuterklas. Een heel boeiende job waar ik een stukje van mijn creativiteit in kwijt kan. De wereld door kinderogen zien is steeds in verwondering, bewondering staan! Samen met hen op zoek gaan naar ‘hun’ talenten, wat een zalige job! Als kind vond ik het zelf altijd al heel fijn om creatief bezig te zijn op heel wat domeinen.

Toen mijn partner, mijn beste maatje, mijn zielsverwant, mijn “alles” in 2014 stierf, greep ik naar mijn creativiteit om dit verdriet en gemis te verwerken. Art was the line around my thoughts!
Ik schreef, maakte fotoboeken, ik werkte met klei, houtskool, pastelkrijt, wilde die wereld verder ontdekken! Toen kreeg ik van een vriend (zomer 2020) voor mijn verjaardag een schildersezel en toen was ik helemaal vertrokken! Zoveel dingen om te gaan ontdekken! Zoveel stijlen, zoveel materialen, ik voelde mij een stukje herboren… Een nieuwe passie werd geboren!

Ondertussen zijn we drie jaar verder. Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken, om buiten mijn comfortzone te treden, om zelf verwonderd te zijn! Mijn inspiratie haal ik uit wat ik zelf beleef, wat mij triggert en vooral waar woorden soms tekortschieten!
Zo wil ik ook verder groeien in het “Kunst scheppen”. Ik wil hierbij vooral mensen ontroeren…
Het geeft mij een ongelooflijk fijn, warm gevoel wanneer er een werk van mij aan iemand anders gaat toebehoren, een uniek deeltje wordt van iemands hebben en zijn.
Ook schilder ik op aanvraag, een bepaalde grootte, kleuren van uw interieur, een emotie of jouw verhaal die je wilt weergeven…

Jeke

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Hertsberge (Begië)