lMA-ogo-small-white

JOKE KET

schilder

Over Ket

Joke werkt en woont in Friesland.

Na het volgen van Cursussen, Masterclasses en 4 jaar Zomeracademie van de Kunstenaarsbond heeft Joke een geheel eigen stijl ontwikkeld. In de beginjaren was het vooral het werken met stoffen en materialen van verre reizen die ze in haar schilderijen verwerkte. De laatste jaren is ze te vinden langs de Waddenkust die haar volop inspiratie geeft.

De dreiging van gas- en/of olieboringen in dit Wereld Erfgoed gaat haar dan ook zeer aan het hart. Joke wil in haar werk de toeschouwer laten ervaren en beleven de eindeloze horizon, de vrijheid, bollende zeilen en de sensatie van wind door je haren en zout op je lippen.

Joke werk vanuit de gedachte “Uit het vuur der aarde”.
Haar werk wordt opgebouwd met materie van de Waddenzee, slik, zeewier, touw, schelpen enz. De onderlagen zijn eerst geschilderd in lagen rode acrylverf, het vuur der aarde. Als het slik op het doek/papier droogt, krimt het slik en komt de rode onderlaag tevoorschijn, het vuur der aarde.
Het is een bewerkelijk proces wat opgebouwd wordt in lagen acrylverf en daarna verder uitgewerkt in olieverf.

Bij verkoop gaat een deel van het geld naar Stichting Kalpitiya op Sri Lanka waar kleinschalige projecten opgezet zijn voor onderwijs en gezondheid voor kinderen.

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Hardegaryp