lMA-ogo-small-white

JOLIEN WESSELINK

beeldend kunstenaar

Over Jolien

Opleiding
Als kind kreeg ik mijn eerste boetseerlessen van Brigitte Wawoe op Curacao. In de jaren tachtig ontwikkelde ik mij tot beeldhouwer op de Vrije Academies van Den Haag (Psychopolis), Rotterdam en Delft (docenten o.a. Jan Snoeck, Cor Dam, Yves de Block, Veri van Dormolen) Van 2009 tot 2013 volgde ik de opleiding tot professioneel keramist en het extra leerjaar glazuren aan de Nederlandse Keramiekopleiding te Gouda (docent Mieke de Groot).

In de periode 2016-2023 heb ik me verder bekwaamd in de figuratieve beeldhouwkunst door het volgen van masterclasses bij Eddy Roos en Figura (Florence Academy of Art olv Sanne van Tongeren).

Aanvankelijk was ik weinig gericht op het deelnemen aan exposities, maar de laatste 15 jaar treed ik meer naar buiten door mijn werk op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoon te stellen. In 2020 werd mijn werk ‘Dansante’ geselecteerd en uitgereikt als prijs door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

In 2021 werd mijn portret ‘Moeder’ genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. In 2021 werden mijn portretten ‘Lijdi’ en ‘Wim’ geselecteerd voor de internationale tentoonstelling van The Society of Portrait Sculptors in Londen. In 2023 werd ik wederom genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs met het portret ‘Wim’.

DISCIPLINE
Beeldend Kunstenaar

JAAR
2024

UIT
Den Haag