lMA-ogo-small-white

MAAIKE BUISMAN

beeldend kunstenaar

Over Maaike

Inspiratie ontstaat bij haar op de wonderlijkste momenten. Door een woord, het geluid van bomen in de wind en het kabbelen van een Zweeds meer.

In alles zit ontroering en ontstaat beweging. Dan vormt er zich een beeld, waarin de emotie zichtbaar wordt. Deze wonderlijke inspiratie momenten vind ze altijd, niet alleen in haar dagelijks leven maar vooral in Daglösen Zweden.

Haar liefde voor keramiek en beeldende vorming in het algemeen, uit zich op dit moment in het werken met porselein. Grafische technieken geven een goede expressie aan haar  liefde voor kleuren vlakken in een goede harmonie en compositie.

Die twee technieken samenvoegen is op dit moment haar grootste passie. Na de Kunstacademie ‘Vredeman de Vries’  heeft  Maaike veel specialistische opleidingen gevolgd in verschillende disciplines. Het lesgeven aan  scholen, creativiteitscentra en opleidingen heeft een groot deel uitgemaakt van haar leven .

Steeds weer de uitdaging aangaan om mensen iets nieuws te leren, was haar grootste passie. De vraag of ze verschillende werkplaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking wilde opzetten, kwam op een goed moment in haar leven.

Met de ervaring die ze in de jaren daarvoor had opgedaan, heeft ze meerdere (kunst)werkplaatsen kunnen opzetten en daardoor goed werk gecreëerd voor  mensen met een beperking en hun begeleiders.

 

DISCIPLINE
Keramiek

JAAR
2022

UIT
Nederland