lMA-ogo-small-white

MARTIN GRIEK

beeldend kunstenaar

Over Martin

Martin Griek Beeldbepaald

Na mijn carrière als docent beeldende vorming ben ik eind 2010 verder gegaan als beeldhouwer. Vanaf dat moment heb ik geëxposeerd, van België tot Leek en van Callantsoog tot Gronsveld onder Maastricht. Daarnaast staat er ook werk van mij in de kunstleen van museum Kranenburg in Bergen.

Mijn werk in steen is geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Bij het abstracte werk laat ik mij graag leiden door het materiaal dat ik gekozen heb. Ik ben in mijn beelden altijd op zoek naar een balans tussen vorm en materiaal. Beiden moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen.

Alle beelden zijn unica, gehakt met de beitel en vervolgens door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt. Naast mijn stenen beelden zijn er van een paar beelden ook bronzen versies beschikbaar. Bovendien werk ik ook in opdracht; hebt u een beeld op mijn site gezien dat u aanspreekt maar verkocht is, is het mogelijk mij iets dergelijks te laten maken in een door u gekozen steensoort mits dat voor mij haalbaar is. Ik neem dit vrijblijvend aan, voldoet het als het klaar is niet aan uw verwachtingen neem ik het beeld op in mijn collectie.

DISCIPLINE
Beeldend kunstenaar

JAAR
2024

UIT
Den Helder