lMA-ogo-small-white

MEINDERT REGOORD & COCO VAN GENT

beeldend kunstenaars

Over Meindert & Coco

Meindert Regoort [1967].

Na 15 jaar als graficus werkzaam te zijn geweest, is hij, na een opleiding aan het HMC, sinds 2006 werkzaam als onafhankelijk kunstenaar en maker van objecten van hout. Regoort heeft als missie houtkunst bekend en erkend te maken. Afwerking en vakmanschap gaan daarbij hand in hand met een geheel eigen kijk op esthetische vorm en zeggingskracht.

Ik kan nog steeds niet maken wat ik wíl maken, de imperfecties in het werk moeten een keuze zijn. Een perfect imperfection.”

 

Coco M. van Gent, 1956

Van Gent is opgegroeid in Amsterdam en na een afgeronde studie taalkunde sinds 1994 werkzaam als zelfstandig kunstenaar.

De ontwikkeling loopt via tekenen, schilderen en etsen naar het vormgeven en collageren in hout. Ze leeft en werkt met partner-in-leven-en-hout Regoort in de Beemster en mede-organiseert kunstevenementen.

De brontekening dienst als basis voor het zagen en snijden van de delen. Dan stel ik de collage samen en geef ik waar nodig een transparante kleur. Ik werk voornamelijk met compositie en houtstructuren en vaak exclusieve houtsoorten.

DISCIPLINE
Beeldend Kunstenaar

JAAR
2024

UIT
Beemster