lMA-ogo-small-white

MELDA WIBAWA

beeldend kunstenaar

Over Melda

Melda, 1970, Jakarta, Indonesië
De onderwerpen van het werk van Melda zijn dichtbij haar. Zij schildert haar leven, haar verleden, haar omgeving en haar verlangens. Zij is gedreven door de vrolijkheid en de schoonheid van het leven. De mix van twee verschillende culturen: Indonesisch en Nederlands beïnvloedt haar werk en hoe zij dingen ziet. Wanneer zij met haar Indonesische ‘ogen’ een onderwerp in Nederland
bekijkt, ontstaan verassende contradicties die zij in haar schilderijen vast legt.

Haar schilderstijl is abstract-figuratief. Met losse toets en een wisseling van pasteus en schraal bouwt zij haar werk op. Haar voorkeur is plein air of op locatie schilderen om de sfeer van het tafereel te proeven.

Haar directe manier van schilderen komt goed van pas om de kern/ sfeer te pakken. In het atelier werkt zij de ‘op locatie’ gemaakte schilderijen uit. In deze fase brengt zij gelaagdheid aan op het schilderij.

Ondanks dat olieverf haar favoriete techniek is, werkt zij ook graag met andere technieken zoals aquarel, gouache, inkt, pastels fineliner, houtskool en ets. Zij is bijna geobsedeerd om met deze verschillende technieken te werken. Deze diverse technieken geven haar een andere kijk op haar olieverf werk.

Voor deze expositie laat Melda een aantal werken zien uit de serie Makkum, ‘Thuis’. Zij zijn gemaakt met meerdere technieken op grote papiervellen van ongeveer 2,2 meter hoog en 1,5 meter breed per werk.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2024

UIT
Leeuwarden