lMA-ogo-small-white

MELDA WIBAWA

beeldend kunstenaar

Over Melda

Melda Wibawa (1970, Indonesië) woont en werkt in Leeuwarden. Haar passie voor regen is te zien in reeks van olieverf schilderij serie van ‘Rain on me’. Haar liefde voorarchitectuur is te zien in de series ‘Ode aan Horeca’, ’Landgoed’ en ‘Eikenflat’. Onderwerp van haar schilderijen is haar dagelijks leven in Nederland, wat zij ervaart en heeft ervaren. Haar Indonesische cultuur en achtergrond spelen ook belangrijke rol die zij koestert en steeds naar voren komen.

Vloeiend, los, dun en dik, pasteuze verf zijn kenmerken van haar olieverf werk. Zij houdt van beweging en dans in haar schilderijen. In combinatie met kleurrijke en tegelijk ingetogen verf maakt zij sfeervolle schilderijen. Wat voor haar belangrijk is de sfeer die zij vangt tijdens het schilderijen. Het is de reden waarom zij haar schilderijen veel op locatie maakt. Zij begint met leeg doek op locatie te werken. Zij maakt ter plekke de opzet tot zij de kern vast legt, vervolgens maakt zij het schilderij af in haar atelier.

Behalve olieverf schilderijen, werkt zij ook met verschillende media: pastelkrijt, fineliner (pen), houtskool en etsen.

Tijdens Makkum Art is een aantal werken uit haar series ‘Rain on me’, ‘Bloemen’ en ‘Eikenflat’ te zien. Met de serie ‘Eikenflat’ heeft zij een prijs gewonnen in ‘Verhalen in het Landschap’, een talent ontwikkeling project in 2019.

DISCIPLINE
Schilderen

JAAR
2022

UIT
Leeuwarden