lMA-ogo-small-white

MICHEL DIL

beeldend kunstenaar

Over Michel

Michel Dil is in 1964 geboren in Zaandam als zoon van keramist Henk Dil. Al vroeg werd duidelijk dat de creativiteit ook bij hem in het bloed zat. Na een opleiding aan de Witte Lelie in Amsterdam is hij als autodidactisch kunstenaar aan het werk gegaan.

Exposities onder meer in: Kunstcentrum Zaanstad, De Kunstkapel Gouda, Museum Amstelland, Zaans museum, Cobra museum, Galerie Leeuwarden, Makkum Art. Monumentaal werk gemaakt voor onder andere: Kantoor Albert Heijn Zaandam, Woningbouwvereniging Wijde Wormer, Maritieme academie Harlingen, Kunst achter Dijken.

De Pingjumer kunstenaar is een beeldhouwer in de meest eigentijdse zin van het woord. Op een bizarre en vaak humoristische wijze past hij materialen als keramiek, hout, roestvrij staal en plexiglas toe in combinatie met fel getinte acrylics. Zijn beeldtaal neigt naar een zogenoemd abstract surrealisme, waarbij de technische perfectie in het oog springt.

Deze interpretatie wordt versterkt door de getekende dan wel geschilderde concepten die aan zijn uiteindelijke beelden ten grondslag liggen. Een terugkerend thema in zijn werk is de relatie tussen mensen onderling en de mens en de natuur (red. H. Heynen).

DISCIPLINE
Beeldend Kunstenaar

JAAR
2022

UIT
Nederland