lMA-ogo-small-white

MINKE BUIKEMA

schilder

Over Minke

Minke Buikema-Duste (1955), heeft gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Instituut. Met haar creatieve talenten en een sterk analytisch vermogen, heeft zij diverse organisatorische functies vervuld in de kleding- industrie.

Na vele jaren met passie en plezier in de mode te hebben gewerkt, heeft zij afscheid genomen van deze wereld. Ze heeft, door te gaan schilderen, haar leven een nieuwe, geheel andere wending gegeven.

Dat het schilderen haar volledig in beslag zou nemen, was ook voor haarzelf een verrassing. Haar talenten voor analytisch denken en ruimtelijk inzicht gebruikt zij nu in haar schilderwerk.

Minke heeft een scherp oog voor detail maar houdt ervan om datgene wat zij waarneemt met een kracht en een directheid neer te zetten, zonder de details exact weer te geven. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving. De kleuren, de vorm en de stemming van het moment bepalen haar werk. Het zoeken naar harmonie en het zien ontstaan van haar werk is steeds opnieuw een belevenis voor haar.

Het werk van Minke heeft een heel eigen krachtige stijl. Inmiddels is haar werk opgenomen door particuliere verzamelaars in Canada, USA, Mexico, Italie, Frankrijk, Belgie, Spanje, Zweden en uiteraard ook in Nederland.

In 2016 en in 2018 is werk van Minke genomineerd voor “Schilderij van het Jaar”

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Alphen aan den Rijn