lMA-ogo-small-white

PHILIP VAN TOL

schilder / fotograaf / grafische vormgeving

Over Philip

Philip van Tol (Breda 1964) Multidisciplinair kunstenaar. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van fotografie, grafische vormgeving, illustratie en schilderkunst. Philip werkt vanuit zijn studio PhilipvanTolF64 te Amsterdam en is tevens als docent verbonden aan diverse (kunst)academies in Nederland.

Fotografie, schilderwerk, prints, illustraties zijn vermengd met elkaar en als één geheel te zien in deze overzicht tentoonstelling waar een deel uit verschillende series te zien zijn.
vanaf 2017 zijn er verschillende boekvormen uitgekomen : Fiepdelight ‘ Just as it is…’ met een selectie van foto’s, waarvan op deze expositie ook enkele te zien zijn.

“ De beelden van Van Tol zijn verfrissend vrij van ego, maar stralen toch een sterke persoonlijke aanwezigheid en gevoel van artistieke zekerheid uit. Door zich met zijn werk bezig te houden, hoeft de kijker niet weer een conceptueel spel te spelen, of zich verplicht te voelen te bewijzen dat hij of zij ook ‘op de hoogte’ is. Nee, want in dit werk heeft de kunstenaar zichzelf naast de toeschouwer geplaatst en dezelfde verwonderende vraag gesteld: ‘Wat is hier aan de hand! Wat zijn deze geweldige momenten in het leven?’. De waarde van Van Tols werk is dat hij deze vragen heel scherp heeft kunnen stellen, door samen te werken met een directe perceptie van licht tussen de dingen in de wereld, door het eerder te beschouwen als materiaal waarin hij zijn eigen concepten kon gieten.” Jonathan Bragdon dd. 2017

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Amsterdam