lMA-ogo-small-white

RACHEL CLIMO

schilder

Over Rachel

‘Rachels werk staat in de eeuwenoude traditie van de schilderkunst. Ze is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst en Kunstacademie Minerva in Groningen. In haar werk gebruikt ze klassieke technieken, zoals het maken van een onderschildering en glaceren, die ze verbindt met de toekomst door eigentijds kleurgebruik. Haar technische opleiding en kennis van anatomie komen naar voren in haar werk, waarin het vrouwelijk lichaam een terugkerend thema is.

Rachel onderzoekt nieuwe manieren om dit af te beelden, anders dan de ontelbare mannelijke kunstenaars die dit afgelopen eeuwen hebben gedaan. Hierin snijdt ze maatschappelijke thema’s waar vrouwen mee te maken hebben aan, zoals geweld, maar focust ze tegelijkertijd op de kracht en schoonheid van het vrouwelijk lichaam. Ze werkt met symbolen die verbonden worden met het vrouwelijk lichaam, zoals bloemen, en haalt inspiratie uit mythologische verhalen of historische gebeurtenissen.

Rachels composities zijn in de eerste plaats samengesteld op basis van licht en donker. Binnen deze tonale composities voegt ze kleuren toe die het totaalbeeld versterken..”

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Roden