lMA-ogo-small-white

SMOEL

kunstwerkplaats

Over SMOEL

 Iedere VIS zijn eigen SMOEL!

Smoel Kunstwerkplaats, de naam zegt het al, is een kunstwerkplaats en een werkplek voor mensen met een beperking. Zij hebben allen affiniteit met kunst en creatief bezig zijn. Inmiddels werken er zo’n 27 medewerkers (cliënten) bij Smoel. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen stijl en interesses. De één schildert graag, de ander werkt liever met papier-maché. Dat kan allemaal bij Smoel en nog veel meer zelfs. 

De medewerkers van Smoel doen al jaren mee aan verschillende activiteiten. We vinden het belangrijk een rol te spelen in de samenleving als kunstenaars. Daarom doen we mee aan exposities, kunstroutes en kunstprojecten. We nemen al jaren een plekje in naast amateur- en professionele kunstenaars. Hieraan meedoen betekent: samen brainstormen, samen beslissingen nemen, plannen, samenwerken of aan een gezamenlijk thema werken, gezien worden en nog veel meer. Een hele ervaring dus!

We gaan jullie tijdens Makkum Art laten zien wat voor mooi groepsproject we gemaakt hebben!

Makkum is nog steeds een vissersdorp, dit werd ook goed duidelijk tijdens het kennismakingsbezoek aan Makkum. Dit is vervolgens het uitgangspunt geworden voor de brainstormgroep (bestaande uit medewerkers en begeleiders). Na ongeveer 2 uren brainstormen, een oriëntatie bezoek aan Makkum en nog een sessie van 1,5 uur over vormgeving hebben we besloten om op een prachtige locatie onze ideeën over vissen en visserij op geheel eigen manier te vertolken. Gerecyclede materialen vormen vinnen, een romp, ogen, een smoel en een staart. Zoveel mogelijk medewerkers van Smoel geven hier vorm aan.

Zwemmen ze in de netten (geschonken door een Makkumer visser!) of kunnen ze hieraan ontsnappen?

DISCIPLINE
Beeldende Kunst

JAAR
2022

UIT
Leeuwarden