lMA-ogo-small-white

VICTOR DE BOO

graficus

Over Victor

VICTOR DE BOO (1958) is een succesvol Nederlandse jazz drummer en grafisch kunstenaar. Hij speelde met de top van de nederlandse Jazz- scene en performde met buitenlandse legendes zoals George Duke, Oletta Adams, Dr. Lonnie Smith, Gregory Porter, Chris Potter en vele anderen. In Amsterdam is hij onder andere wekelijks te horen op zondag tijdens de roemruchte en langstlopende jazzsessie van Nederland in café de Engelbewaarder.

Als je Victor’s grafische werk ziet wordt duidelijk dat hij zich graag laat inspireren door zijn dagelijks werk als musicus. Ook in zijn eerdere exposities ‘Jazzsession’ ( 2019 ), ‘JAZZCoLours’ ( 2020 ) en ‘Jazzy Times’ ( 2021 ) spelen muzikale impressies de hoofdrol. Graag verzorgt hij de opening van zijn exposities met zijn band BOO ART ENSEMBLE.

Op zijn huidige expositie ‘Jazz Jam’ ziet u zijn kleurrijke recente werk en een overzicht van voorafgaande jaren o.a. Giclëe Prints op Hahnemühle paper, hangemaakte linosnede gedrukt met zwarte inkt op aquarel achtergrond en diverse RISO’s ( een aan zeefdruk verwante Japanse techniek uit de jaren ‘80 ).

In 2019 won de jazzband The Preachermen met het album ‘BLUE’ een Jazz Edison waarvoor Victor de videoclip maakte, bestaande uit meer dan 50 tekeningen. Ook verkocht hij in dat jaar 2 werken voor de permanente collectie van het museum van Bob Meijer.

DISCIPLINE
Schilder

JAAR
2024

UIT
Amsterdam